Rok 2018 – Rok Zemského Psa

Vládcom roku 2018 je podľa čínskej astrológie Zemský Pes – 16.2. 2018 vystrieda vládu Ohnivého Kohúta a jeho vláda potrvá do 4.2.2019, kedy ho vystrieda Zemské Prasa.

Čo to pre nás znamená?

 

Vlastnosti Zemského Psa symbolizujú energie, ktoré budú v tomto období dominantné a môžeme byť s nimi viac konfrontovaní. Pes je vo svojej podstate čistý a odvážny, ochotný brániť priateľa. Je spravodlivý a odhodlaný biť sa za správnu vec. Neznáša krivdu na sebe aj na druhých. Je zodpovedný a spoľahlivý, drží slovo a v krízových situáciách vie zachovať chladnú hlavu. Keď treba, vie ceriť zuby a uhryznúť. Je to priateľ a ochranca.

 

Aký je teda potenciál roku 2018  a aké energie vládnu v tomto roku?

Rok 2018 bude podporovať energie dávania, silnejšie sociálne cítenie a nezištnú pomoc druhým. Dôraz je kladený na rodinu, na tradície a uvedomenie si vlastných koreňov.

Rok 2018 je rokom dvojitej Zeme – Zem na nebeskej aj pozemskej úrovni. To dáva väčšiu možnosť ukľudnenia, zastabilizovania a vyváženie energií. Preto rok 2018 bude o harmónii a rovnováhe.

Veľkú úlohu bude zohrávať podvedomie a intuícia. To značí, že aký je obsah podvedomia, taký je život.
A platí to aj v širšom, kolektívnom a spoločenskom aspekte.

Tak, ako sme začali čistiť a zametať pred  vlastným prahom v roku 2017, ktorý bol z numerologického hľadiska rokom jedničkovým, a teda  predstavoval začiatok nového 9-ročného cyklu, tak rok 2018 pokračuje ako rok dvojkový. Predstavuje dualitu, stabilitu, uvedomenie si svojho postavenia v spoločnosti a vo vzťahoch k druhým ľudom. Je potrebné ísť ešte viac do hĺbky a vyčistiť všetku špinu, ktorú máme v podvedomí. Číslo dva symbolizuje tiež ženu, matku, a preto tento rok je o prečistení a posilnení práve ženskej energie, so všetkými aspektami, ktoré predstavuje.

Pes má dobrý čuch a intuíciu, a tak rok 2018 bude odkrývať“ skryté prízraky“, jak osobné, tak spoločenské, zákulisné aféry a podobne. Je potrebné ich poriadne  preskúmať a vyčistiť . Je dôležité byť pozorný, otvorený a úprimný, hlavne voči sebe. Ak včas zareagujeme na prichádzajúce možnosti a príležitosti, môžeme sa posunúť v našom živote o veľký kus dopredu.

Tento aspekt odkrývania skrytého je podporený aj trigramom Li – Gua 9 – Oheň,  ktorý prináša Lietajúca hviezda do riadiaceho  centrálneho sektoru . To znamená, že do stredu našich príbytkov vstupuje energia, ktorá  všetko „osvetľuje“ a umožňuje vidieť aj skryté veci okolo nás. Podporuje komunikáciu a spoločenský život, slávu uznanie a dobré meno, inšpiráciu a kreativitu.

Rok 2018 bude pre nás výzvou k prehodnoteniu svojich schopností, záujmov, hodnôt a cieľov.

Zem vyjadrená v symbole Hory predstavuje veľkú silu, stabilitu a pokoj. Ale aj vytrvalosť a húževnatosť, domáce prostredie, pocit bezpečia, spoločenský kontakt a komunikáciu.

Pozor však, príliš veľa Zeme môže viesť k pasivite, ťažkopádnosti, tvrdohlavosti a presadzovaniu si svojich názorov a nerešpektovanie druhých. To môže vyvolávať množstvo konfliktných situáciu v rodinných aj spoločenských vzťahoch.

Hora-Zem  obsahuje súčasne aj veľkú vnútornú silu, ktorá je schopná dať sa do pohybu /zemetrasenie/. Je to veľmi silná a húževnatá energia, ktorá môže byť výborným pomocníkom pri dosahovaní našich cieľov. Záleží, na ktorý aspekt energie Zeme sa naladíme.

Kariéra, podnikanie, vzťahy.

Tohoročná kombinácia prvku Zeme a Zemského Psa vytvára harmonickú a vyváženú kombináciu , čo predpovedá vcelku dobrý rok. Je to vhodný čas pre veľké a dôležité zmeny. Preto neváhajte prehodnotiť svoje ciele a svoj postoj k životu.

Rok 2018 je výborným obdobím na zmenu životného štýlu, na začatie nových projektov, rozbehnutie podnikania a tiež na uzatváranie manželstiev. Všetky aktivity vychádzajúce z čistých zámerov majú zelenú.

Podporovaní budú hlavne ľudia s prvkom Zeme, ktorým tento rok prinesie istotu a stabilitu. Z odvetví je to hlavne poľnohospodárstvo, nehnuteľnosti – reality, výživa, zdravý životný štýl, výživoví poradcovia, kuchári, maséri a pod., a tiež oblasť komunikácie a spravodajstva.

Najslabším prvkom tohto roku je Voda, preto ľudia patriaci k tomuto prvku a tiež k prvku Dreva,  budú mať o niečo náročnejší rok.

Pes „sídli“ na severozápade, ktorému prináleží prvok Kovu. Energia peňazí predstavuje energiu Kovu a pretože Zem „rodí“ Kov, tento rok bude veľmi priaznivý na získavanie peňazí . Nepodporuje však špekulatívne a podvodné obchody a transakcie.

Energia Psa je veľmi silná a podporná, ak vsadíme na čestnosť a dobré úmysly.

Vážiť si svoj domov – čo je typické práve pre psa,  a vážiť si rodinu, ľudí a životné prostredie – to sú hlavné témy a výzvy tohto roku.
Všetci chceme mať miesto, kde sa cítime bezpečne, príjemne a radi sa tam vraciame.

Prajem Vám šťastný a úspešný nový rok 2018.

A ak by ste potrebovali nejakú radu, či pomoc pri zariaďovaní vašich priestorov, neváhajte ma kontaktovať tu.
Tiež sa môžete pridať ku nám na facebook a instagram.

Monika Jakubcová

Monika Jakubcová
Som architektka a mojou vášňou aj profesiou je navrhovanie a zariaďovanie priestorov nielen na bývanie, ale hlavne pre šťastný život. Ukážem vám, ako prepojením západnej a východnej filozofie vytvoriť priestor , ktorý bude nielen krásny, ale vás bude aj podporovať a „dobíjať vám baterky“. Môj príbeh si prečítate tu>>
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.